logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Baclava turceasca
Baklava turcească. Ingredientele sunt pentru 14 prăjituri.
Baclava turceasca
Valori Nutritionale
Baclava turceasca

Nr. portii reteta: 7 (total: 1918 g)


Valori pentru 1 portie (274 g):


Calorii 996

Calorii din Grasimi 453


  • % DZR
  • Grasimi 57 g
    88%
  •     Grasimi Saturate 12.5 g
    63%
  •     Grasimi Trans 0.5 g
  • Colesterol 30.7 mg
    10%
  • Sodiu 372.6 mg
    16%
  • Carbohidrati 108.1 g
    36%
  •     Fibre 10.3 g
    41%
  •     Zaharuri 62.7 g
  • Proteine 21.8 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
reclama
preparare
1. Se fierbe zahărul cu apa și esența de vanilie până devine un sirop gros.
2. Se macină migdalele și fisticul și se amestecă între ele.
3. Se desfac foile de plăcintă. Jumătate din foi se ung fiecare cu unt și se pun în tavă una peste alta. Se pun migdalele și fisticul măcinate și se acoperă cu restul de foi neunse. Se toarnă siropul având grijă să se acopere toată suprafața.
4. Se coace 20 minute la foc moderat. Se porționează și se presară cu fistic măcinat.
retete similare
Placinta cu mere de post
placinta cu mere de post
1
Negresa cu nuci pralinate
negresa cu nuci pralinate
1
reclama
Crema caramel cu suc de mere
crema caramel cu suc de mere
1
comentarii