logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Bors bucovinean de sfecla rosie
Stiati ca?
- sucul facut din sfecla de rosie poate fi folosit pe post de hartie de turnesol: lichidul devine roz in contact cu acizi si galben in contact cu vaze (substante alcaline);
- cea mai mare sfecla rosie din lume cantarea 23,4 kilograme si a fost cultivata de britanicul Ian Neale din Somerset in 2001.
Bors bucovinean de sfecla rosie
Valori Nutritionale
Bors bucovinean de sfecla rosie

Nr. portii reteta: 4 (total: 2396 g)


Valori pentru 1 portie (599 g):


Calorii 332

Calorii din Grasimi 110


  • % DZR
  • Grasimi 12.7 g
    20%
  •     Grasimi Saturate 5.9 g
    30%
  •     Grasimi Trans 0.4 g
  • Colesterol 121.8 mg
    41%
  • Sodiu 947.4 mg
    41%
  • Carbohidrati 46 g
    15%
  •     Fibre 6.7 g
    27%
  •     Zaharuri 11.9 g
  • Proteine 10.2 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
reclama
preparare
1. Coaceti la cuptor cele patru sfecle rosii. Dupa ce le scoateti de la cuptor, curatati-le si dati-le prin razatoarea cu ochiuri mici.
2. Taiati marunt ceapa, morcovul si cartofii.
3. Faceti un terci din cele 2 oua si o cana de smantana.
4. Puneti la calit zarzavaturile, apoi adaugati pasta de ardei si lingura de bulion de rosii.
5. Puneti la fiert 3 litri de apa. Dupa ce au fiert legumele, adaugati borsul si taieteii.
6. Luati de pe foc, apoi adaugati terciul. Puneti pe foc inca 2 minute.
7. Luati de pe foc si adaugati sfecla. Apoi adaugati leustean dupa gust.
retete similare
"Tort" de sfecla rosie cu nuca si sparanghel
"tort" de sfecla rosie cu ..
1
Bruschete mediteraneene cu calmar si sfecla rosie
bruschete mediteraneene cu calmar si ..
acum: 4 ani
0
reclama
Suc de sfecla
suc de sfecla
acum: 3 ani
0
comentarii