logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Carnati la gratar cu rosii prajite
Cârnaţi la grătar cu roşii prăjite
Carnati la gratar cu rosii prajite
Valori Nutritionale
Carnati la gratar cu rosii prajite

Nr. portii reteta: 4 (total: 1236 g)


Valori pentru 1 portie (309 g):


Calorii 518

Calorii din Grasimi 373


  • % DZR
  • Grasimi 42.4 g
    65%
  •     Grasimi Saturate 12.4 g
    62%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 105 mg
    35%
  • Sodiu 1177.3 mg
    51%
  • Carbohidrati 7.7 g
    3%
  •     Fibre 1.3 g
    5%
  •     Zaharuri 4.4 g
  • Proteine 26.1 g
Urmatoarele ingrediente nu sunt incluse:
  • frunze de busuioc (pt ornat)

Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
reclama
preparare
1. Se incinge gratarul. Se taie carnatii in sferturi si se ruleaza in forma de spirala. Se trece o frigaruie subtire prin fiecare spirala, ca sa o fixeze, apoi se aranjeaza toate 4 pe gratar.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se curata usturoiul si se zdrobeste, apoi se pune in ulei. Se adauga maghiranul cu fulgii de ardei iute si se prajesc usor 30 de secunde (usturoiul nu trebuie sa-si schimbe culoarea).
3. Se asaza rosiile, intr-un singur strat, peste maghiran si ardei, se acopera tigaia si se gateste totul, la foc mic, 10-12 minute, pana ce rosiile au plesnit si sunt cufundate in lichid pana la jumatate.
4. Se frig spiralele cate 5-6 minute pe fiecare parte, intorcandu-le ca sa se rumeneasca uniform.
5. Se ia capacul de pe tigaie, se mareste flacara la moderat si se gatesc rosiile inca 5 minute, pana ce lichidul se evapora si se ingroasa. Se apasa rosiile cu spatele unei linguri, ca sa ne asiguram ca au plesnit toate.
6. Se asezoneaza sosul din tigaie, dupa gust, cu sare si piper, apoi se toarna in 4 farfurii calde, pt sevit, si se asaza deasupra, in centrul fiecareia, cate o spirala de carnat. Se spala si se zvanta busuiocul, se desprind frunzele de pe tulpini si se pun peste carnati.
retete similare
Ceapa verde si rosii la gratar
ceapa verde si rosii la gratar
acum: 3 ani
0
Carnati in aluat
carnati in aluat
1
reclama
Cartofi ţărăneşti cu cârnaţi afumaţi
cartofi ţărăneşti cu cârnaţi ..
acum: 3 ani
0
comentarii