logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Cartofi dulci Anna
In mod traditional, bucatarii francezi pregatesc acest preparat intr-o caserola de cupru rotunda, cu 2 manere, special facuta in acest scop. Pt prepararea descrisa aici, orice tigaie rotunda si grea este buna. Aveti grija sa folositi unt clarificat pt a preveni arderea.
Cartofi dulci Anna
Valori Nutritionale
Cartofi dulci Anna

Nr. portii reteta: 8 (total: 1632 g)


Valori pentru 1 portie (204 g):


Calorii 552

Calorii din Grasimi 412


  • % DZR
  • Grasimi 46.9 g
    72%
  •     Grasimi Saturate 29.1 g
    146%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 120 mg
    40%
  • Sodiu 77.1 mg
    3%
  • Carbohidrati 32.4 g
    11%
  •     Fibre 5.2 g
    21%
  •     Zaharuri 10.1 g
  • Proteine 3.3 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 25 min
portii:
autor:
reclama
preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200°C. Ungeti cu unt o tava neaderenta pt prajituri cu marginile drepte si cu diametrul de 23 cm sau o tigaie ce poate fi folosita in cuptor.
2. Incepand din mijlocul tavii, asezati feliile de cartofi in cercuri concentrice, acoperind fundul tavii cu un strat de cartofi dulci si suprapunand partial feliile. Stropiti cu niste unt clarificat si presarati sare si piper, dupa gust. Continuati sa asezati feliile in straturi concentrice pana cand folositi toti cartofii.
3. Ungeti cu unt o parte a unei folii de aluminiu suficient de mari incat sa acopere tava, apoi asezati-o peste tava cu partea unsa in jos. Puneti deasupra cartofilor un capac greu (mai mic decat tigaia) pt a-i presa. Coaceti 40 de minute. Apoi scoateti capacul si folia si continuati sa coaceti cartofii pana cand se simt moi, daca sunt intepati cu varful unui cutit, iar suprafata lor este aurie, nu mai mult de 20 de minute.
4. Lasati-i sa se raceasca 10 minute. Folosind o spatula ingusta, dezlipiti cartofii de fundul tavii. Asezati deasupra tavii un platou rotund cu fata in jos si, tinandu-l ferm deasupra cartofilor, intoarceti tava si indepartati-o; untul in exces se va scurge de asemenea pe platou. Ca sa inlaturati excesul de unt, inclinati platoul si lasati-l sa se scurga.
5. Decorati cu patrunjel, taiati in bucati si serviti.
retete similare
Sufleu de cartofi dulci
sufleu de cartofi dulci
acum: 3 ani
0
Piure de cartofi dulci, dovleac si ghimbir
piure de cartofi dulci, dovleac si ..
acum: 4 ani
0
reclama
Amestec gratinat de cartofi dulci si mere
amestec gratinat de cartofi dulci si ..
acum: 4 ani
0
comentarii