logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Cartofi umpluti cu aioli din ardei gras rosu
Aioli, o maioneza cu ardei iuti si usturoi confera acestor cartofi copti umpluti un accent mediteraneean. Daca ungeti cartofii cu ulei vegetal, vor capata o coaja crocanta. Pt o coaja si mai crocanta, coaceti-i la 230°C.
Cartofi umpluti cu aioli din ardei gras rosu
Valori Nutritionale
Cartofi umpluti cu aioli din ardei gras rosu

Nr. portii reteta: 4 (total: 840 g)


Valori pentru 1 portie (210 g):


Calorii 423

Calorii din Grasimi 266


  • % DZR
  • Grasimi 30.2 g
    46%
  •     Grasimi Saturate 7.4 g
    37%
  •     Grasimi Trans 0.3 g
  • Colesterol 31 mg
    10%
  • Sodiu 1015.5 mg
    44%
  • Carbohidrati 28.8 g
    10%
  •     Fibre 1.7 g
    7%
  •     Zaharuri 7.8 g
  • Proteine 10.1 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 40 min
portii:
autor:
preparare
1. Preincalziti cuptorul la 220°C.
2. Intepati coaja cartofilor in cateva locuri cu furculita. Frecati uniform fiecare cartof cu o lingurita de ulei pe toata suprafata. Puneti cartofii pe o tava de copt neunsa in mijlocul cuptorului. Coaceti-i pana cand se simt moi atunci cand sunt intepati cu un cutit sau cu o tepusa, cam o ora. Cartofii ar trebui sa fie bine copti si usor crocanti la exterior. Scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca pana cand vor fi usor de manevrat.
3. Coborati temperatura cuptorului la 200°C.
4. Folosind un cutit ascutit, taiati o bucata din coaja de la unul din varfurile fiecarui cartof si inlaturati-o. Scobiti interiorul cartofului si lasati pe margini doar un strat subtire de pulpa. Daca nu va descurcati, taiati cartofii pe jumatate pt a va fi mai usor sa scobiti pulpa.
5. Pasati pulpa cu ajutorul unui zdrobitor pt cartofi. Adaugati laptele, 1/2 cana (125 ml) de aioli, 3 linguri de branza, 1/2 lingurita de sare si un strop de piper alb. Amestecati energic ca sa se combine. Gustati si asezonati.
6. Impartiti amestecul de cartofi uniform, puneti-l inapoi in cojile de cartofi goale si aranjati-l frumos la suprafata. Presarati uniform deasupra cartofilor 2 linguri de branza.
7. Asezati cartofii umpluti pe o tava de copt neunsa. Coaceti-i pana cand devin foarte fierbinti, iar branza s-a topit si face bule, 10-15 minute. Decorati cu restul de 1/4 cana (55 ml) de aioli si cu patrunjel. Serviti imediat.
retete similare
Sos aioli de ardei gras rosu
sos aioli de ardei gras rosu
acum: 3 ani
0
Hummus cu ardei rosu gras
hummus cu ardei rosu gras
acum: 3 ani
0
reclama
Salata de linte cu ardei gras rosu, menta si branza feta
salata de linte cu ardei gras rosu, ..
acum: 4 ani
0
comentarii