logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Compot aromat de rubarbă
Încearcă un preparat de sezon!
Compot aromat de rubarbă
Valori Nutritionale
Compot aromat de rubarbă

Nr. portii reteta: 4 (total: 1184 g)


Valori pentru 1 portie (296 g):


Calorii 507

Calorii din Grasimi 1


  • % DZR
  • Grasimi 0.2 g
    0%
  •     Grasimi Saturate 0 g
    0%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 0 mg
    0%
  • Sodiu 47.6 mg
    2%
  • Carbohidrati 107.5 g
    36%
  •     Fibre 1.5 g
    6%
  •     Zaharuri 102.2 g
  • Proteine 0.8 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 24 h
portii:
reclama
preparare
1. Pui într-o cratiță mare vinul, zahărul, coaja de portocală și de lămâie și le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
2. Între timp, cureți rubarba, o speli și o tai în rondele de 1 ½ - 2 cm grosime, pe care le adaugi în același moment în vinul aromat, împreună cu sarea și apă cât să acopere rubarba. Lași să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
3. Cu ajutorul unei linguri spumante, scoți rubarba și o repartizezi în borcane de 350-400 ml. Torni lichid în borcane astfel încât să rămână un spațiu liber de 1 ½ - 2 cm până la marginea borcanului.
4. Înfiletezi capacele borcanelor și le lași să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute. Le scoți din apă când s-au răcit complet şi le păstrezi în cămara rece pentru cel mult 6 luni.
retete similare
Creme brulee cu rubarba si sofran
creme brulee cu rubarba si sofran
acum: 11 luni
0
Ulei aromat cu ardei iute
ulei aromat cu ardei iute
acum: 3 ani
0
reclama
Sufleu aromat de orez cu usturoi copt
sufleu aromat de orez cu usturoi copt
acum: 3 ani
0
comentarii