logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Crema caramel cu suc de mere
Variantele traditionale sunt preparate cu caramel pe baza de zahar si cu o crema bogata, de oua si lapte
Crema caramel cu suc de mere
Valori Nutritionale
Crema caramel cu suc de mere

Nr. portii reteta: 6 (total: 1878 g)


Valori pentru 1 portie (313 g):


Calorii 219

Calorii din Grasimi 44


  • % DZR
  • Grasimi 4.9 g
    8%
  •     Grasimi Saturate 1.6 g
    8%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 174.1 mg
    58%
  • Sodiu 44.9 mg
    2%
  • Carbohidrati 39.8 g
    13%
  •     Fibre 3.2 g
    13%
  •     Zaharuri 33.2 g
  • Proteine 5 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h 40 min
portii:
reclama
preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160°C.
2. Pentru caramel, se pune sucul de mere intr-o cratita mare, impreuna cu scortisoara. Se da in clocot, apoi se fierbe la foc iute 20 de minute, pana cand lichidul a scazut la jumatate. Se micsoreaza flacara la mediu si se continua fierberea inca 10 minute, pana cand lichidul este brun si se ingroasa, capatand consistenta unui sirop. Aveti grija, caci in acest stadiu se poate arde foarte usor.
3. Se ia cratita de pe foc, iar lichidul se toarna in 6 forme de budinca (de 150 ml). Se inclina si se rotesc formele pentru ca lichidul sa le imbrace uniform peretii.
4. Pentru crema de oua, se bat acestea impreuna cu galbenusurile si zaharul. Se da in clocot sucul de mere intr-o cratita, apoi se incorporeaza cu grija in mixtura de oua, amestecand bine. Se toarna crema in cele 6 forme unse cu caramel.
5. Se asaza formele pe o tava de copt. Se toarna apa fierbinte in tava, pana la jumatatea inaltimii formelor. Se coc 35–40 de minute, pana ce crema s-a inchegat. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore.
6. Crema se desprinde trecand lama unui cutit pe langa peretii formei, apoi se rastoarna pe o farfurie, in propriul sau sos caramel. Se serveste cu mure sau fructe de sezon.
retete similare
Punci de fructe rosii, cu cidru si suc de mere
punci de fructe rosii, cu cidru si suc ..
acum: 4 ani
0
Suc de sfecla
suc de sfecla
acum: 3 ani
0
reclama
Milkshake cu ciocolata, banane si caramel
milkshake cu ciocolata, banane si ..
acum: 11 luni
0
comentarii