logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Creme brulee cu rubarba si sofran
Savurează un desert de vară sofisticat: Crème brûlée cu rubarbă şi şofran!
Creme brulee cu rubarba si sofran
Valori Nutritionale
Creme brulee cu rubarba si sofran

Nr. portii reteta: 4 (total: 828 g)


Valori pentru 1 portie (207 g):


Calorii 258

Calorii din Grasimi 89


  • % DZR
  • Grasimi 10 g
    15%
  •     Grasimi Saturate 4.2 g
    21%
  •     Grasimi Trans 0.3 g
  • Colesterol 244.2 mg
    81%
  • Sodiu 67.6 mg
    3%
  • Carbohidrati 35.6 g
    12%
  •     Fibre 1.1 g
    4%
  •     Zaharuri 32.2 g
  • Proteine 7.3 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h 30 min
portii:
reclama
preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160°C. Se pune rubarba intr-o cratita cu fund gros, impreuna cu sucul de portocala si 1/4 cana (55 g) zahar pudra. Se fierbe la foc moderat 5-7 minute sau pana ce fructele sunt fragede si suculente, dar isi pastreaza inca forma. Se lasa sa se raceasca.
2. In alta cratita, se incalzeste laptele cu zaharul tos si cu sofranul, pana incepe sa bolboroseasca la margini. Se bat galbenusurile de ou, oul intreg si smantana. Se adauga treptat amestecul de lapte si sofran, amestecand constant.
3. Se imparte compotul de rubarba in 6 forme de budinca. Pentru a pune amestecul de crema peste fructe, se plaseaza baza polonicului deasupra fructelor si se inclina cu grija ca sa curga crema (daca se toarna, se va amesteca bine cu rubarba si nu se vor aseza in straturi separate).
4. Se pun formele pe o tava de copt. Se toarna apa clocotita in tava, cat sa se ridice cam la doua treimi din inaltimea vaselor. Se coace 25 de minute pana ce crema se intareste. Se scoate din cuptor si se lasa crema sa se racoreasca. Se pune apoi in frigider, cel putin 1 ora.
5. Se incinge grilul cuptorului. Se presara zahar brun deasupra cremelor (cate 2 lingurite pentru fiecare forma) si se netezeste, ca sa formeze un strat uniform. Se gatesc aproape de gril doar cateva clipe, pana cand zaharul se topeste si incepe sa bolboroseasca, cu mare atentie ca sa nu se arda. Se scoate de sub gril si se lasa cateva minute, ca zaharul sa se raceasca si sa formeze o crusta. Se serveste imediat.
retete similare
Rizoto cu şofran
rizoto cu şofran
acum: 3 ani
0
Compot aromat de rubarbă
compot aromat de rubarbă
acum: 10 luni
0
reclama
Cartofi dulci copti cu creme fraiche si ceapa verde
cartofi dulci copti cu creme fraiche ..
acum: 3 ani
0
comentarii