logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Dorada si legume la gratar, cu sos de capere
Gratarul este vedeta verilor in materie de bucatarie. Pestele la gratar, pregatit cu marinade pe baza de ierburi aromatice si zeama de lamaie, este savuros. Legumele la gratar au cu totul alt gust. Incearca usturoiul intreg, copt in coaja – devine moale si-si pierde iuteala. Pune pe gratar si cateva crengute de rozmarin – fumul aromat va intra .. mai mult >
Dorada si legume la gratar, cu sos de capere
Valori Nutritionale
Dorada si legume la gratar, cu sos de capere

Nr. portii reteta: 2 (total: 1126 g)


Valori pentru 1 portie (563 g):


Calorii 866

Calorii din Grasimi 473


  • % DZR
  • Grasimi 53.6 g
    82%
  •     Grasimi Saturate 7.9 g
    40%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 141 mg
    47%
  • Sodiu 1168.1 mg
    51%
  • Carbohidrati 14.1 g
    5%
  •     Fibre 4.8 g
    19%
  •     Zaharuri 4.2 g
  • Proteine 82.4 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h
portii:
reclama
preparare
1. Prepar intai marinada in care o sa las pestele cam o ora inainte de a-l pune pe gratar, ca sa se invaluie in gusturi si arome fine. Ulei, usturoi pisat foarte bine, rozmarin si cimbru, sare si piper, o lingura de suc de lamaie – le amestec foarte bine si le pun inauntrul pestelui, masand bine carnea. Las inauntru si felii de lamaie. Pun pestele la frigider cam o ora.
2. Pornesc gratarul si, pana o sa fie gata ca sa arunc preparatele pe el, pregatesc legumele. Tai o jumatate de ardei gras caruia ii scot semintele si jumatate de dovlecel taiat rondele. Capatanii de usturoi intregi ii tai un capac de jumatate de centimetru. Si asa, fara mot, cu un pic de ulei de masline, o invelesc in staniol si-o pun pe gratar (cu partea taiata in jos, ca sa stea dreapta). Cand usturoiul e aproape copt, il scot, dar il las in staniol.
3. Frec gratarul cu ceapa si ulei de masline si pun pestele, ardeiul gras si capia, rondelele de dovlecei, rosiile, iar deasupra cateva fire de rozmarin, care, pe gratarul incins, isi dezvaluie toata aroma. Las pestele cam 8 minute pe fiecare parte – e usor sa verific cand e facut.
4. Prepar sosul de capere intr-o craticioara, un ibric sau un vas cu coada din cupru. Amestec 4 linguri de ulei extravirgin cu firele de chives taiate marunt. Tai o lamaie in jumatate si fac fileuri sau cubulete, indepartand samburii (vezi explicatia in descrierea retetei). Adaug caperele, sare si piper negru zdrobit si amestec bine. Pun craticioara 2 minute pe gratar, cat sa se incalzeasca ingredientele si sa-si dezvaluie aromele.
5. PREZENTAREA PE FARFURIE: Scot cu atentie de pe gratar pestele si legumele si le asez pe un platou, gata de servire. Peste peşte torn un pic de sos. Scot usturoiul din staniol. Pentru decor, aranjez cateva fire de rozmarin. Preparatul se serveste cald.
6. UN MIC TRUC: In sosul de capere poti adauga muguri de pin sau migdale zdrobite. Textura crocanta a acestora si gustul elegant dau o nota mediteraneana mai accentuata sosului.
retete similare
Sos de capere
sos de capere
acum: 3 ani
0
Pastrav cu sos de unt, migdale si capere
pastrav cu sos de unt, migdale si ..
acum: 3 ani
0
reclama
Legume de vara la gratar
legume de vara la gratar
acum: 3 ani
0
comentarii