logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Dovlecei si ciuperci cu umplutura
Aceste legume umplute pot constitui un fel principal minunat pt un meniu vegetarian (3 portii), o alegere deosebita pt un bufet sau chiar o garnitura (4-6 portii). Serviti-le alaturi de o supa, precum supa de primavara din legume cu pesto.
Dovlecei si ciuperci cu umplutura
Valori Nutritionale
Dovlecei si ciuperci cu umplutura

Nr. portii reteta: 3 (total: 1200 g)


Valori pentru 1 portie (400 g):


Calorii 508

Calorii din Grasimi 189


  • % DZR
  • Grasimi 39.2 g
    60%
  •     Grasimi Saturate 9.8 g
    49%
  •     Grasimi Trans 0.6 g
  • Colesterol 26.9 mg
    9%
  • Sodiu 881.3 mg
    38%
  • Carbohidrati 31.7 g
    11%
  •     Fibre 5 g
    20%
  •     Zaharuri 8.2 g
  • Proteine 11 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
autor:
preparare
1. Taiati sau trageti usor de tulpina fiecarei ciuperci, astfel incat sa se formeze o gropita la baza palariei unde sa intre umplutura; pastrati si tulpinile. Taiati dovleceii pe lungime si, folosindu-va de o lingura, goliti interiorul, lasand o coaja de aproximativ 8 mm grosime; pastrati pulpa scobita. Puneti deoparte legumele astfel pregatite.
2. Pregatiti un gratar cu capac, care permite ca ingredientele sa nu fie gatite direct pe sursa de caldura. Pozitionati gratarul la 10-15 cm deasupra focului.
3. Tocati laolalta pulpa de la dovlecei si tulpinile de la ciuperci. Intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, incalziti 2 linguri de ulei de masline. Adaugati amestecul cu dovleceii, tocati ceapa, usturoiul, apoi sotati amestecand din cand in cand pana ce legumele se inmoaie, iar lichidele scurse in timpul gatitului se evapora, cam 7 minute. Transferati totul intr-un bol mare si adaugati biscuitii faramitati, branza Cheddar, oregano, 1/2 lingurita de sare, 1/4 lingurita de piper si smantana. Amestecati cu o furculita ca sa se combine.
4. Ungeti partile exterioare ale cojilor de dovlecei si palariile ciupercilor cu restul de 2 linguri de ulei; presarati sare. Puneti cam 2 lingurite de umplutura in fiecare palarie de ciuperca si 2 linguri in fiecare carcasa de dovlecel, indesand usor.
5. Aranjati legumele umplute in centrul gratarului si puneti capacul. Lasati sa se faca pana cand umplutura devine maronie la varf, iar legumele sunt moi cand le intepati cu un cutit ascutit, cam 20 de minute.
6. Transferati pe un platou. Serviti aceasta mancare fierbinte sau la temperatura camerei.
retete similare
Anghinare coapta cu umplutura de ciuperci
anghinare coapta cu umplutura de ..
acum: 4 ani
0
Dovlecei umpluti
dovlecei umpluti
acum: 3 ani
0
reclama
Ciuperci umplute
ciuperci umplute
acum: 3 ani
0
comentarii