logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Ficat Stroganoff cu sos de smantana
Pentru un prânz special poți încerca și Ficat Stroganoff cu sos de smântână.
Ficat Stroganoff cu sos de smantana
Valori Nutritionale
Ficat Stroganoff cu sos de smantana

Nr. portii reteta: 4 (total: 1540 g)


Valori pentru 1 portie (385 g):


Calorii 416

Calorii din Grasimi 129


  • % DZR
  • Grasimi 19.6 g
    30%
  •     Grasimi Saturate 6 g
    30%
  •     Grasimi Trans 0.2 g
  • Colesterol 386.4 mg
    129%
  • Sodiu 168.1 mg
    7%
  • Carbohidrati 18.1 g
    6%
  •     Fibre 4.2 g
    17%
  •     Zaharuri 3.8 g
  • Proteine 27.6 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 30 min
portii:
reclama
preparare
1. Se spala ficatul si se sterge tamponandu-l cu prosoape de hartie. Se taie feliute subtiri.
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata. Se pune ficatul in tigaie si se rumeneste rapid, la foc iute, timp de 2 minute, intorcand feliile doar o data. Ficatul nu trebuie facut in interior in acest stadiu. Se scoate ficatul din tigaie si se pune deoparte.
3. Se adauga untul in tigaie si se pune pe foc, la flacara medie. Cand untul s-a topit, se adauga ceapa si se caleste, amestecand frecvent, timp de 5 minute, pana ce s-a inmuiat.
4. Se adauga toate ciupercile si usturoiul si se amesteca bine, apoi se gatesc 5 minute. Se pastreaza focul
5. Iute, astfel ca ciupercile sa se rumeneasca mai degraba decat sa fiarba in suc propriu.
6. Se presara ciupercile cu faina si se gatesc, amestecand, 1-2 minute, apoi se adauga, turnand incet si amestecand permanent, vinul si supa de carne. Se adauga oregano si nucsoara si se fierbe la foc mic, amestecand, 3-4 minute sau pana ce sosul se ingroasa si scade in cantitate.
7. Se micsoreaza flacara si se adauga, amestecand, mustarul si smantana. Se readuce ficatul in tigaie si se gateste la foc mic 3-4 minute. Se asezoneaza dupa gust. Se pune ficatul Stroganoff pe farfurii individuale, incalzite in prealabil, se presara cu oregano si/sau patrunjel si se serveste imediat.
retete similare
Pui cu ciuperci in sos de smantana
pui cu ciuperci in sos de smantana
acum: 4 luni
0
Pui cu smantana
pui cu smantana
1
reclama
Ruladă umplută cu ficat
ruladă umplută cu ficat
acum: 2 ani
0
comentarii