logare

Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Friganele de dovlecei cu garnitura de ardei rosu
Aceste friganele reprezinta o garnitura excelenta si merg la fel de bine si ca aperitiv. Le puteti servi ca atare sau insotite de o maioneza cu usturoi, o maioneza tahini sau salsa de tomatillo. Reteta este pt 24 de friganele.
Sursa: USDA SR28
- 6 dovlecei mici (625 g in total), curatati de coaja
- sare si piper proaspat macinat
- 2 ardei grasi rosii, copti si curatati, apoi tocati marunt
- 1 rosie, curatata de pielite si seminte, apoi tocata marunt
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita de chimen macinat
- 1 strop de piper cayenne
- 1 lingura de ulei de masline
- 1/2 lingura de zeama proaspata de lamaie
- 2 linguri de patrunjel proaspat cu frunza lata, tocat
- 1 ou
- 2/3 cana (90 g) de faina simpla
- ulei de rapita alimentar pt prajit
reclama
1. Folosind o razatoare manuala cu gauri mari sau un robot de bucatarie la care ati montat dispozitivul de ras, radeti dovleceii. Asezati fasiile intr-o strecuratoare deasupra unui bol si presarati 1/2 lingurita de sare ca sa absoarba umezeala. Lasati sa stea o ora.
2. Intr-un alt bol, combinati ardeiul gras, rosia, usturoiul, chimenul, piperul cayenne, uleiul de masline, o lingura de zeama de lamaie si patrunjelul. Amestecati bine. Asezonati, dupa gust, cu sare, piper si zeama de lamaie, daca mai e nevoie. Lasati deoparte compozitia.
3. Scoateti dovleceii din strecuratoare si tamponati-i bine cu servetele de hartie. Intr-un bol, bateti usor ouale. Cerneti faina deasupra oualor si amestecati bine. Introduceti dovleceii in amestecul de ou. Presarati piper si amestecati.
4. Intr-o cratita adanca si grea, turnati ulei de rapita pana cand ajunge la un nivel de 2,5 cm fata de fund. Incalziti pana la 190°C, temperatura masurata cu un termometru rezistent la caldura, sau pana cand o cantitate mica din amestecul de dovlecei sfaraie in contact cu uleiul. Cand acesta se incinge, luati cu lingura din amestecul de dovlecei si turnati in tigaie. Nu umpleti tigaia. Rumeniti, intorcand friganele formate doar o data, pana cand devin galben-maronii pe ambele parti, 1-2 minute in total. Cu o spumiera, transferati friganele pe o farfurie pe care ati asezat un servetel de hartie si pastrati-le calde pana cand sunt toate gata. Continuati pana cand terminati toata compozitia.
5. Transferati friganele pe un platou incalzit sau pe farfurii si serviti-le imediat. Aduceti si garnitura condimentata de ardei la masa.

de: alina tomescu
reclama

de: mihai covaci