logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Friganele de dovlecei cu garnitura de ardei rosu
Aceste friganele reprezinta o garnitura excelenta si merg la fel de bine si ca aperitiv. Le puteti servi ca atare sau insotite de o maioneza cu usturoi, o maioneza tahini sau salsa de tomatillo. Reteta este pt 24 de friganele.
Friganele de dovlecei cu garnitura de ardei rosu
Valori Nutritionale
Friganele de dovlecei cu garnitura de ardei rosu

Nr. portii reteta: 6 (total: 1374 g)


Valori pentru 1 portie (229 g):


Calorii 383

Calorii din Grasimi 296


  • % DZR
  • Grasimi 33.5 g
    52%
  •     Grasimi Saturate 2.9 g
    15%
  •     Grasimi Trans 0.1 g
  • Colesterol 27.3 mg
    9%
  • Sodiu 412.8 mg
    18%
  • Carbohidrati 18.6 g
    6%
  •     Fibre 2.4 g
    10%
  •     Zaharuri 4.4 g
  • Proteine 4.4 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h
portii:
autor:
reclama
preparare
1. Folosind o razatoare manuala cu gauri mari sau un robot de bucatarie la care ati montat dispozitivul de ras, radeti dovleceii. Asezati fasiile intr-o strecuratoare deasupra unui bol si presarati 1/2 lingurita de sare ca sa absoarba umezeala. Lasati sa stea o ora.
2. Intr-un alt bol, combinati ardeiul gras, rosia, usturoiul, chimenul, piperul cayenne, uleiul de masline, o lingura de zeama de lamaie si patrunjelul. Amestecati bine. Asezonati, dupa gust, cu sare, piper si zeama de lamaie, daca mai e nevoie. Lasati deoparte compozitia.
3. Scoateti dovleceii din strecuratoare si tamponati-i bine cu servetele de hartie. Intr-un bol, bateti usor ouale. Cerneti faina deasupra oualor si amestecati bine. Introduceti dovleceii in amestecul de ou. Presarati piper si amestecati.
4. Intr-o cratita adanca si grea, turnati ulei de rapita pana cand ajunge la un nivel de 2,5 cm fata de fund. Incalziti pana la 190°C, temperatura masurata cu un termometru rezistent la caldura, sau pana cand o cantitate mica din amestecul de dovlecei sfaraie in contact cu uleiul. Cand acesta se incinge, luati cu lingura din amestecul de dovlecei si turnati in tigaie. Nu umpleti tigaia. Rumeniti, intorcand friganele formate doar o data, pana cand devin galben-maronii pe ambele parti, 1-2 minute in total. Cu o spumiera, transferati friganele pe o farfurie pe care ati asezat un servetel de hartie si pastrati-le calde pana cand sunt toate gata. Continuati pana cand terminati toata compozitia.
5. Transferati friganele pe un platou incalzit sau pe farfurii si serviti-le imediat. Aduceti si garnitura condimentata de ardei la masa.
retete similare
Hummus cu ardei rosu gras
hummus cu ardei rosu gras
acum: 3 ani
0
Sos aioli de ardei gras rosu
sos aioli de ardei gras rosu
acum: 3 ani
0
reclama
Cartofi umpluti cu aioli din ardei gras rosu
cartofi umpluti cu aioli din ardei ..
0
comentarii