logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Friptura de vita cu piper
Friptura de vita cu piper si garnitura de piure
Friptura de vita cu piper
Valori Nutritionale
Friptura de vita cu piper

Nr. portii reteta: 4 (total: 1672 g)


Valori pentru 1 portie (418 g):


Calorii 552

Calorii din Grasimi 205


  • % DZR
  • Grasimi 23.3 g
    36%
  •     Grasimi Saturate 7.7 g
    39%
  •     Grasimi Trans 0.2 g
  • Colesterol 86.3 mg
    29%
  • Sodiu 769.2 mg
    33%
  • Carbohidrati 56 g
    19%
  •     Fibre 6 g
    24%
  •     Zaharuri 5.4 g
  • Proteine 31 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 60 min
portii:
preparare
1. Cartofii se pun intr-o oala si se toarna peste ei apa clocotita, cat sa-i acopere bine. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 15-20 de minute, sau pana cand sunt foarte fragezi.
2. Intre timp, se intind pe o farfurie boabele de piper macinate si se preseaza peste ele feliile de carne, astfel incat sa fie acoperite cu piper in mod uniform, pe ambele fete. Se pune carnea deoparte.
3. Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata. Se adauga prazul si se caleste 3-5 minute, amestecand constant, pana ce se fragezeste. Se scurge apoi pe prosoape de hartie. Se incalzeste laptele intr-o craticioara mica, pana se infierbanta.
4. Cand cartofii s-au fiert, se scurg bine si se readuc in oala. Se toarna laptele fierbinte peste ei si se sfarama, amestecand, pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase. Se adauga prazul, mustarul si untul, apoi se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper. Se amesteca bine, se acopera si se pune piureul deoparte, la cald.
5. Se incinge un gratar de fonta, la foc iute. Se unge gratarul cu ulei, apoi se micsoreaza putin flacara. Se pun fripturile pe gratar si se frig 3 minute pe fiecare parte, daca le doriti in sange, 3 1/2 - 4 minute daca le doriti gatite mediu si 5 minute daca le preferati bine facute.
6. Se asaza fripturile pe farfurii, alaturi de piure. Se toarna peste piure sucurile ramase pe gratar si se presara carnea cu patrunjel.
retete similare
Friptura de vita cu salsa de vara
friptura de vita cu salsa de vara
acum: 2 ani
0
Friptură de porc marinată
friptură de porc marinată
acum: 2 ani
0
reclama
Piept de curcan umplut cu porumb si amestecuri de piper
piept de curcan umplut cu porumb si ..
acum: 3 ani
0
comentarii