logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Legume coapte cu oregano si marar
Usor de pregatit, acest preparat grecesc, numit briam in tara lui de origine, poate fi servit fierbinte sau la temperatura camerei. Unele variante presupun sotarea vinetei inainte de a fi combinata cu alte legume, dar nu este un pas neaparat necesar.
Legume coapte cu oregano si marar
Valori Nutritionale
Legume coapte cu oregano si marar

Nr. portii reteta: 6 (total: 3162 g)


Valori pentru 1 portie (527 g):


Calorii 492

Calorii din Grasimi 171


  • % DZR
  • Grasimi 25.1 g
    39%
  •     Grasimi Saturate 3.7 g
    19%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 0 mg
    0%
  • Sodiu 710.8 mg
    31%
  • Carbohidrati 63.1 g
    21%
  •     Fibre 8.7 g
    35%
  •     Zaharuri 8.7 g
  • Proteine 8.8 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h 30 min
portii:
autor:
preparare
1. Taiati vanata in cubulete de 12 mm. Taiati dovleceii in felii groase de 9 mm. Presarati vanata si dovleceii cu sare si puneti-le intr-o strecuratoare. Lasati-le sa stea 30 de minute ca sa se scurga sucurile amare si excesul de apa. Clatiti legumele pt a inlatura sarea si tamponati-le bine cu niste prosoape de hartie.
2. Preincalziti cuptorul la 180°C. Ungeti o tava de copt joasa de 3 l cu capac.
3. Intr-o tigaie mare, la foc mediu, incalziti uleiul de masline. Adaugati cepele galbene si sotati-le amestecand din cand in cand pana se inmoaie, cam 8 minute. Adaugati usturoiul si cepele verzi si sotati timp de 3 minute. Adaugati rosiile si sotati-le timp de 2 minute ca sa se combine aromele. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Luati tigaia de pe foc.
4. Puneti vanata, dovleceii, cartofii si ardeii grasi intr-un bol mare. Adaugati apoi continutul din tigaie, impreuna cu oregano, marar si patrunjel. Amestecati bine. Transferati totul in tava de copt pregatita si stropiti uniform cu 1/2 cana (125 ml) de apa. Presarati deasupra uniform pesmet.
5. Acoperiti si lasati la cuptor 30 de minute. Descoperiti si continuati sa coaceti pana cand simtiti ca s-au inmuiat legumele atunci cand le intepati cu un cutit ascutit, cam intr-o ora. Verificati periodic daca preparatul se usuca si mai adaugati apa, daca e nevoie.
6. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l servi (fierbinte) sau serviti-l la temperatura camerei.
retete similare
Salata de legume coapte si muguri de pin
salata de legume coapte si muguri de ..
1
Cepe coapte
cepe coapte
0
reclama
Friptura de porc in sos de marar
friptura de porc in sos de marar
acum: 2 ani
0
comentarii