logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Pate de ficat pe carpaccio de mere
Un aperitiv rafinat, cu gust intens si arome subtile, o eleganta varianta a clasicului pateu.
Pate de ficat pe carpaccio de mere
Valori Nutritionale
Pate de ficat pe carpaccio de mere

Nr. portii reteta: 4 (total: 844 g)


Valori pentru 1 portie (211 g):


Calorii 391

Calorii din Grasimi 240


  • % DZR
  • Grasimi 27.2 g
    42%
  •     Grasimi Saturate 4.4 g
    22%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 244.4 mg
    81%
  • Sodiu 369 mg
    16%
  • Carbohidrati 29.1 g
    10%
  •     Fibre 3.1 g
    12%
  •     Zaharuri 18.9 g
  • Proteine 10.3 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 25 min
portii:
reclama
preparare
1. Nucile se toacă marunt si se prajesc usor intr-o tigaie neunsa. Se lasa la racit. Se toaca merisoarele apoi şalotele curatate. Dupa aceea, se amesteca cu mousse-ul de mere, sherry-ul, otetul balsamic, mierea si mustarul si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga uleiul si se bate bine.
2. Merele se spala, se taie, li se scoate cotorul iar apoi se taie in felii subtiri. Se stropesc imediat cu suc de lamaie, pentru a nu oxida, si se asaza in forma de evantai, pe 4 farfurii.
3. Pateul se imparte in 4 portii si se intinde peste feliile de mere, dupa care se toarna dressing-ul si se decoreaza cu nuci si merisoare.
retete similare
Pate de ficat cu ciuperci si vin rosu
pate de ficat cu ciuperci si vin rosu
acum: 2 ani
0
Carpaccio de fructe
carpaccio de fructe
acum: 3 ani
0
reclama
Ruladă umplută cu ficat
ruladă umplută cu ficat
acum: 12 luni
0
comentarii