logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Placinta cu carne tocata si ciuperci
Plăcintă cu carne tocată şi ciuperci.
Placinta cu carne tocata si ciuperci
Valori Nutritionale
Placinta cu carne tocata si ciuperci

Nr. portii reteta: 4 (total: 1800 g)


Valori pentru 1 portie (450 g):


Calorii 861

Calorii din Grasimi 218


  • % DZR
  • Grasimi 45.9 g
    71%
  •     Grasimi Saturate 19.3 g
    97%
  •     Grasimi Trans 1.1 g
  • Colesterol 343.3 mg
    114%
  • Sodiu 1254.6 mg
    55%
  • Carbohidrati 47.2 g
    16%
  •     Fibre 3.4 g
    14%
  •     Zaharuri 4.1 g
  • Proteine 60.3 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h
portii:
reclama
preparare
1. Într-o tigaie mare se topește 30 g unt şi se căleşte ceapa şi usturoiul trecut prin presă.
2. Se adaugă carnea tocată şi se amestecă încontinuu. Se lasă până când își schimbă culoarea.
3. Se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate mărunt. Se amestecă şi se lasă 2-3 minute.
4. Se presară făina şi se amestecă ușor, apoi se toarnă vinul alb şi se lasă până când compoziţia ajunge la punctul de fierbere. Se adaugă smântână, sosul de soia şi o jumătate de linguriţă de piper. Se omogenizează şi se lasă să fiarbă 1-2 minute, pe foc mic.
5. Între timp se separă ouăle astfel: două gălbenușuri şi cele trei albuşuri separat într-un castron.
6. Se asezonează cu sare compoziţia de carne şi ciuperci şi se opreşte focul. Se lasă câteva minute să se răcească şi se încorporează cele două gălbenușuri şi mărarul tăiat mărunt.
7. Se bat albuşurile cu un praf de sare până când se obține o spumă ca pentru bezea. Se încorporează, treptat, această spumă în compoziţia de carne şi ciuperci. Se topește untul rămas (50 g). Se unge o tavă sau un vas de iena. Se așază cu grijă o primă foaie şi se unge cu unt. Se procedează la fel cu încă trei foi și se așază peste ultima foaie, jumătate din compoziţia de carne.
8. Se continuă procedura până se termină compoziția şi foile.
9. Se dă la cuptor aproximativ 40 minute. Se lasă să se răcească, înainte de a o servi.
retete similare
Lasagna cu carne, spanac si ciuperci
lasagna cu carne, spanac si ciuperci
acum: 3 ani
0
Musaca de orez salbatic cu carne tocata de porc
musaca de orez salbatic cu carne ..
acum: 2 ani
0
reclama
Placinta cu pui si ciuperci, la bol
placinta cu pui si ciuperci, la bol
acum: 2 ani
0
comentarii