logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Placinta cu mere de post
Plăcintă cu mere de post
Placinta cu mere de post
Valori Nutritionale
Placinta cu mere de post

Nr. portii reteta: 12 (total: 3108 g)


Valori pentru 1 portie (259 g):


Calorii 410

Calorii din Grasimi 93


  • % DZR
  • Grasimi 10.5 g
    16%
  •     Grasimi Saturate 1.9 g
    10%
  •     Grasimi Trans 0.9 g
  • Colesterol 0.2 mg
    0%
  • Sodiu 136.6 mg
    6%
  • Carbohidrati 77.3 g
    26%
  •     Fibre 3.7 g
    15%
  •     Zaharuri 42.9 g
  • Proteine 4.7 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 60 min
portii:
reclama
preparare
1. Se amesteca margarina moale, otetul, apa, un praf de sare, 350 g faina si se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se acopera aluatul cu o folie si se lasa peste noapte la frigider.
2. Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu 1 pahar de zahar si cu 100 g de stafide. Se presara si scortisoara.
3. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua. Se intinde o prima foaie de dimensiunea tavii in care urmeaza sa se faca placinta. Se tapetează tava cu ulei si cu faina, se presara putin gris sau pesmet si se intinde prima foaie de aluat in tava. Se storc merele si se intind peste foaia de aluat. Deasupra lor se presara din nou gris sau pesmet.
4. Se intinde cealalta foaie si se pune peste mere. Se inteapa cu o furculita placinta din loc in loc. Se da tava in cuptorul incins, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare maroniu deschis. Cand e gata, se scoate placinta din cuptor si se pudreaza calda cu zahar farin.
retete similare
Plăcintă cu mere
plăcintă cu mere
acum: 4 luni
0
Placinta traditionala englezeasca
placinta traditionala englezeasca
acum: 4 ani
0
reclama
Aluat de placinta
aluat de placinta
acum: 3 ani
0
comentarii