logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Porc racks în crustă de fistic
Crăciunul este cea mai potrivită ocazie pentru a-i aduna pe toți cei dragi la masa de sărbătoare. Gătește-le cu drag și pune câte un pic de suflet în fiecare preparat, nu ai cum să dai greș! Nu doar că va impresiona oamenii dragi strânși în jurul mesei de Crăciun, dar această friptură îi va cuceri cu gustul și aroma incredibile .. mai mult >
Porc racks în crustă de fistic
Valori Nutritionale
Porc racks în crustă de fistic

Nr. portii reteta: 6 (total: 2490 g)


Valori pentru 1 portie (415 g):


Calorii 1055

Calorii din Grasimi 391


  • % DZR
  • Grasimi 76.8 g
    118%
  •     Grasimi Saturate 20.5 g
    103%
  •     Grasimi Trans 0.6 g
  • Colesterol 131.9 mg
    44%
  • Sodiu 845.5 mg
    37%
  • Carbohidrati 60.1 g
    20%
  •     Fibre 13.1 g
    52%
  •     Zaharuri 11.2 g
  • Proteine 39.2 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 4 h
portii:
reclama
preparare
1. Freacă exteriorul cărnii cu sare. Stropește-l cu o lingură cu ulei de măsline. În partea superioară, acolo unde coastele dezvelite intră în carne, pune rozmarinul. Presară piper măcinat pe restul cărnii.
2. Pune carnea la cuptor, pentru 3 ore, la 150 de grade Celsius. Piesa de carne ar trebui să fie perfect făcută în interior, suculentă și moale. Verifică asta cu un băț de frigăruie: când înțepi până în centrul cărnii, sucul ce iese trebuie să fie clar, fără urme de sânge, și un pic mai legat, nu lichid ca o apă.
3. Între timp, alege fisticul, pune-l într-un blender de masă sau în mojar cu un strop de sare, pesmet și cealaltă lingură de ulei de măsline. Amestecă bine până când obții un amestec relativ uscăcios. Scoate carnea din cuptor, las-o să se răcorească un pic și tapeteaz-o din plin cu fistic. Pune-o din nou în cuptor, la 190 de grade cu ventilație, până când crusta de fistic capătă nuanțe de copt.
4. Pentru garnitură, taie țelina și păstârnacul în bucăți egale, fierbe-le în apă cu sare până sunt pătrunse, dar rămân ferme. Opărește tijele apio și morcovii baby. Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească, curăță-i și taie-i în bucăți egale cu țelina. Trage pe rând (ultimii sunt cartofii mov) legumele în unt cu sare, până când devin ușor rumene la suprafață. Ține-le la cald până în momentul servirii alături de carne.
video
retete similare
Rulada de porc
rulada de porc
acum: 3 ani
0
Piept de pui in crusta de ierburi
piept de pui in crusta de ierburi
acum: 4 ani
0
reclama
Piept de pui in crusta crocanta de mustar
piept de pui in crusta crocanta de ..
acum: 4 ani
0
comentarii