logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Porchetta cu piure de pastarnac
Foarte aromată și foarte ușor de pregătit pentru masa de Crăciun, rețeta de porchetta are un singur secret, o bucată bine aleasă de burtă de porc.
Porchetta cu piure de pastarnac
Valori Nutritionale
Porchetta cu piure de pastarnac

Nr. portii reteta: 4 (total: 1912 g)


Valori pentru 1 portie (478 g):


Calorii 1251

Calorii din Grasimi 983


  • % DZR
  • Grasimi 109.5 g
    168%
  •     Grasimi Saturate 44 g
    220%
  •     Grasimi Trans 0.6 g
  • Colesterol 168.7 mg
    56%
  • Sodiu 497.4 mg
    22%
  • Carbohidrati 47.7 g
    16%
  •     Fibre 11.3 g
    45%
  •     Zaharuri 12.1 g
  • Proteine 20.9 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h 20 min
portii:
reclama
preparare
1. Crestează șoriciul fără să pătrunzi carnea. Elimină excesul de grăsime, dar și de carne – îți dorești o porchetta egală ca diametru și nu prea grasă.
2. Crestează carnea de pe interior în așa fel încât mirodeniile să pătrundă în fibra cărnii. Aceste crestături ar trebui să fie orientate oblic, să nu se suprapună cu tăietura feliilor, la final.
3. Pune mirodeniile înăuntru, masează bine. Rulează porchetta și leagă-o cu sfoară.
4. Coace-o la cuptor pentru câteva ore, la temperatură mică (150 de grade).
5. Pentru piure, pune la fiert cartoful și rădăcinoasele în apă cu sare. După 15-20 de minute, scurge apa și pasează împreună cu untul moale și un praf de sare. Toarnă treptat laptele cald și mixează până obții un piure fin.
video
retete similare
Piure de naut
piure de naut
1
Sote de morcov, pastarnac si ceapa
sote de morcov, pastarnac si ceapa
acum: 4 ani
0
reclama
Piure de napi si pere
piure de napi si pere
acum: 4 ani
0
comentarii