logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Sote de pui cu anghinare
Savureaza o delicioasa mancare mediteraneana! Puiul si anghinarea sunt o combinatie clasica de gusturi, aici primind si un accent mediteranean de la feliile de ardei gras, masline, cimbru si lamaie. Orezul fiert sau cartofii noi sunt o garnitura ideala pentru acest preparat.
Sote de pui cu anghinare
Valori Nutritionale
Sote de pui cu anghinare

Nr. portii reteta: 4 (total: 1476 g)


Valori pentru 1 portie (369 g):


Calorii 467

Calorii din Grasimi 209


  • % DZR
  • Grasimi 23.6 g
    36%
  •     Grasimi Saturate 4.3 g
    22%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 112 mg
    37%
  • Sodiu 733.2 mg
    32%
  • Carbohidrati 26.1 g
    9%
  •     Fibre 7.9 g
    32%
  •     Zaharuri 4.3 g
  • Proteine 36.8 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
preparare
1. Se pun faina, sarea, piperul si cimbrul uscat intr-o punga mare. Se adauga pulpele de pui in punga si se scutura pana ce sunt acoperite in mod uniform. Se scot pulpele pe o farfurie. Se incalzeste cuptorul la cea mai joasa setare.
2. Se incinge o tigaie mare, preferabil neaderenta, la flacara mare. Se micsoreaza flacara la moderat si se adauga uleiul. Cand acesta este fierbinte, se adauga pulpele, cu partea exterioara in jos, si se soteaza 3 minute, miscandu-le ocazional pentru a preveni lipirea, pana ce se rumenesc. (Daca tigaia nu este indeajuns de mare pentru a aseza pulpele intr-un singur strat, se prajesc in transe.)
3. Se intorc pulpele si se prajesc alte 8 minute, pana ce, la intepare, sucul care curge este limpede. Se transfera pe un platou termorezistent, asternut cu un strat dublu de prosoape de hartie, care se pune in cuptor, la cald.
4. Se varsa excesul de ulei din tigaie, lasand doar o pelicula subtire, si se adauga usturoiul, care se prajeste 10 secunde, amestecand. Se adauga anghinarele si ardeii grasi si se soteaza 3-5 minute, amestecand frecvent, pana ce ardeii sunt fragezi. Se adauga maslinele negre.
5. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba incet, amestecand pana se evapora. Se adauga supa de pui si coaja de lamaie, se da in clocot si se fierbe pana scade la jumatate. Se asezoneaza dupa gust.
6. Se transfera pulpele de pui pe farfurii, alaturi de anghinare si ardei. Se orneaza cu fire de cimbru si feliute de lamaie si se servesc.
retete similare
Anghinare coapta cu umplutura de ciuperci
anghinare coapta cu umplutura de ..
acum: 3 ani
0
Sote de morcov, pastarnac si ceapa
sote de morcov, pastarnac si ceapa
acum: 4 ani
0
reclama
Pui cacciatore
pui cacciatore
acum: 2 ani
0
comentarii