logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Supa aurie de linte
Supă aurie de linte
Supa aurie de linte
Valori Nutritionale
Supa aurie de linte

Nr. portii reteta: 6 (total: 2532 g)


Valori pentru 1 portie (422 g):


Calorii 269

Calorii din Grasimi 67


  • % DZR
  • Grasimi 7.8 g
    12%
  •     Grasimi Saturate 4.4 g
    22%
  •     Grasimi Trans 0.3 g
  • Colesterol 18.3 mg
    6%
  • Sodiu 273.5 mg
    12%
  • Carbohidrati 40.3 g
    13%
  •     Fibre 8.9 g
    36%
  •     Zaharuri 15.9 g
  • Proteine 6.8 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 30 min
portii:
reclama
* Optional
preparare
1. Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, se amesteca bine si se acopera cratita. Se inabusa ceapa la foc mic 10 minute sau pana se inmoaie. Se adauga pastarnacul, morcovii si vinul. Se pun la fiert. Cand clocotesc, se acopera din nou cratita si se lasa sa fiarba foarte incet, la foc mic, 40 de minute.
2. Se adauga lintea, bulionul, sare si piper. Se pun la fiert. Cand clocotesc, se face focul mic si se acopera. Se mai fierb la foc mic 15-20 de minute sau pana cand este frageda lintea. Supa se face piure
3. Intr-un robot de bucatarie sau in cratita, cu paleta de piure. Se pune supa la loc in cratita, daca este necesar, si se reincalzeste incet, pana incepe sa fiarba. Daca pare prea groasa, se adauga putin bulion sau apa.
4. Se amesteca hreanul cu smantana. Se taie frunzele de arpagic sau ceapa verde si se lasa cateva intregi. Se pune supa in castronele si se pune deasupra o lingura de smantana cu hrean. Se orneaza cu frunzele de arpagic sau ceapa verde. Se serveste imediat.
retete similare
Supa de linte
supa de linte
acum: 4 ani
0
Linte picanta
linte picanta
acum: 3 ani
0
reclama
Pasta de linte rosie
pasta de linte rosie
acum: 2 ani
0
comentarii