logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Tarta de lamaie si bezea, aromata cu musetel
Rețetă Tartă de lămâie şi bezea, aromată cu mușețel.
Tarta de lamaie si bezea, aromata cu musetel
Valori Nutritionale
Tarta de lamaie si bezea, aromata cu musetel

Nr. portii reteta: 8 (total: 1128 g)


Valori pentru 1 portie (141 g):


Calorii 331

Calorii din Grasimi 73


  • % DZR
  • Grasimi 8.3 g
    13%
  •     Grasimi Saturate 4.6 g
    23%
  •     Grasimi Trans 0.3 g
  • Colesterol 98 mg
    33%
  • Sodiu 82.2 mg
    4%
  • Carbohidrati 63.2 g
    21%
  •     Fibre 0.2 g
    1%
  •     Zaharuri 54.7 g
  • Proteine 3 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 4 h 30 min
portii:
reclama
preparare
1. Pentru aluat, turnati apa clocotita intr-o cana termorezistenta. Cufundati in ea 1 pliculet de ceai; scoateti-l dupa 2 minute si lasati infuzia la racit. Extrageti continutul din al doilea pliculet de ceai si puneti-l intr-un robot, cu faina, zaharul si untul. Procesati pana ce compozitia seamana cu niste firimituri. Adaugati galbenusul si ceaiul rece. Porniti iarasi robotul, mixand pana la obtinerea unui aluat omogen. Rasturnati-l pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l, apoi modelati-l in forma unui disc. Lasati aluatul la frigider 30 de minute, in folie de plastic.
2. Incingeti cuptorul la 200°C/treapta 6. Ungeti o forma pentru tarte, de 23 cm, cu baza detasabila. Intindeti discul de aluat, cat sa fie destul de mare pentru a imbraca fundul si marginile formei. Mutati-l in forma si taiati surplusul. Puneti-l iar la frigider, 15 minute. Asezati deasupra o hartie cerata si plasati pe ea niste greutati (boabe de fasole sau orez). Coaceti aluatul 10 minute, apoi inlaturati greutatile si hartia; lasati-l la cuptor inca 12 minute.
3. Pentru umplutura, mai intai lasati la infuzat cele 2 pliculete de ceai in apa clocotita 10 minute. Combinati amidonul cu 1 cana de zahar intr-o oala mijlocie si, treptat, inglobati sucul de lamaie si ceaiul. Gatiti-le pe foc mediu, pana ce amestecul a clocotit si s-a ingrosat. Reducand flacara, fierbeti inca 1 minut, omogenizand. Dati deoparte si inglobati coaja rasa, untul si galbenusurile. Dupa ce s-a racorit, puneti compozitia in frigider pentru 2 ore. Rasturnati-o apoi in crusta de aluat.
4. Cresteti temperatura cuptorului la 220°C. Punand albusurile intr-un bol, bateti-le cu mixerul pana ce rezulta o spuma tare. Adaugati zaharul ramas, cate 1 lingura odata, batand continuu, pana cand zaharul s-a dizolvat, iar amestecul e gros si lucios. Inglobati amidonul suplimentar. Asterneti bezeaua peste umplutura de lamaie. Coaceti totul alte 6-8 minute, ca bezeaua sa devina usor aurie, apoi serviti tarta.
retete similare
Punci de lamaie, lime, menta, ghimbir si rom
punci de lamaie, lime, menta, ghimbir ..
acum: 4 ani
0
Tarta cu rosii
tarta cu rosii
acum: 3 ani
0
reclama
Tarta cu cartofi
tarta cu cartofi
acum: 3 ani
0
comentarii