logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Tiramisu cu ricotta si iaurt
Aceasta varianta delicioasa a popularului desert italienesc foloseste ca baza piscoturi inmuiate in cafea si lichior, alaturate unui topping usor si cremos - o mixtura de branza ricotta indulcita si iaurt. Ciocolata rasa presarata pe desert dă o nota finala eleganta.
Tiramisu cu ricotta si iaurt
Valori Nutritionale
Tiramisu cu ricotta si iaurt

Nr. portii reteta: 4 (total: 680 g)


Valori pentru 1 portie (170 g):


Calorii 275

Calorii din Grasimi 64


  • % DZR
  • Grasimi 11.4 g
    18%
  •     Grasimi Saturate 6.7 g
    34%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 64.6 mg
    22%
  • Sodiu 104.4 mg
    5%
  • Carbohidrati 28.9 g
    10%
  •     Fibre 0.8 g
    3%
  •     Zaharuri 15.3 g
  • Proteine 10.5 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h
portii:
preparare
1. Se rupe fiecare piscot in 3 bucati, apoi se repartizeaza in mod egal in 4 pahare tumbler de 240 ml sau alte pahare speciale pt deserturi.
2. Intr-un vas gradat, se toarna apa clocotita peste granulele de cafea. Se adauga lichiorul sau brandy-ul si zaharul tos, apoi se amesteca pana la dizolvare. Se toarna lichidul, in mod egal, peste piscoturile din fiecare pahar. Se lasa sa se insiropeze cat timp se prepara toppingul.
3. Se bate ricotta cu iaurtul, zaharul pudra si esenta de vanilie, pana cand compozitia devine cremoasa. Se aranjeaza cu o lingurita deasupra piscoturilor.
4. Se presara ciocolata rasa pe fiecare desert. Se acopera si se lasa la frigider cel putin 30 de minute (dar nu mai mult de 3-4 ore) inainte de servire.
retete similare
Tiramisu rapid
tiramisu rapid
acum: 2 ani
0
Lasagna cu ton si ricotta
lasagna cu ton si ricotta
acum: 4 ani
0
reclama
Tarta de ciocolata cu inghetata tiramisu
tarta de ciocolata cu inghetata ..
acum: 3 ani
0
comentarii