logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Tocana de legume nord-africana
Tocană de legume nord-africană.
Tocana de legume nord-africana
Valori Nutritionale
Tocana de legume nord-africana

Nr. portii reteta: 6 (total: 2874 g)


Valori pentru 1 portie (479 g):


Calorii 438

Calorii din Grasimi 127


  • % DZR
  • Grasimi 17.7 g
    27%
  •     Grasimi Saturate 2.5 g
    13%
  •     Grasimi Trans 0 g
  • Colesterol 0 mg
    0%
  • Sodiu 699 mg
    30%
  • Carbohidrati 66.9 g
    22%
  •     Fibre 17 g
    68%
  •     Zaharuri 18.5 g
  • Proteine 12.1 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 15 min
portii:
autor:
reclama
preparare
1. Umpleti un vas pe 3 sferturi cu apa si turnati jumatate din zeama de lamaie. Curatati anghinarele, apoi taiati fiecare anghinare pe lungime in 6 bucati si puneti-le pe toate in apa cu lamaie. Intr-o tigaie, la foc mediu, incalziti 2 linguri de ulei de masline. Scurgeti anghinarele si adaugati-le in tigaie impreuna cu o cana (250 ml) de apa si cu restul de zeama de lamaie. Gatiti-le amestecand pana cand anghinarele se inmoaie, iar lichidul e absorbit, 6-8 minute. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Lasati deoparte compozitia.
2. Curatati si taiati morcovii si dovleceii in bucati de 2,5 cm. Lasati-le deoparte.
3. Umpleti o cratita pe 3 sferturi cu apa sarata si aduceti-o in punctul de fierbere. Adaugati fasolea verde si fierbeti-o pana cand ajunge la o consistenta moale-crocanta, cam 5 minute. Transferati-o intr-un bol cu apa rece ca sa nu se inmoaie. Scurgeti apa. Repetati procedeul cu morcovii si dovleceii. Morcovii ar trebui sa se faca in 8-10 minute. Dovleceii, in 3-5 minute.
4. Inmuiati stafidele in apa fierbinte pt 10 minute. Scurgeti-le si lasati-le deoparte.
5. Intr-o tigaie mare si adanca, la foc mediu, incalziti 3 linguri de ulei de masline. Puneti ceapa si sotati-o amestecand ocazional pana cand se inmoaie, 8-10 minute. Adaugati usturoiul, coriandrul, chimenul, boiaua, ghimbirul, piperul cayenne si 2 lingurite de piper negru si sotati totul 2 minute. Adaugati rosiile, 2 linguri de coriandru si 2 linguri de patrunjel, coaja de lamaie si 1 cana (250 ml) de supa. Fierbeti preparatul pana cand aromele se intrepatrund, cam 5 minute. Adaugati nautul, anghinarea, fasolea verde, morcovii, dovleceii si stafidele. Tineti vasul pe foc pana cand toate ingredientele se incing, adaugand mai multa supa si niste apa, daca vi se pare compozitia prea uscata. Asezonati, dupa gust, cu sare si piper. Transferati preparatul pe un platou si garnisiti cu restul de coriandru si patrunjel. (Optional, nautul poate fi adaugat la sfarsit, direct pe platou.)
retete similare
Tocana din legume de toamna
tocana din legume de toamna
0
Cuşcuş cu tocana din legume pt iarna
cuşcuş cu tocana din legume pt iarna
acum: 4 ani
0
reclama
Tocana irlandeza
tocana irlandeza
acum: 3 ani
0
comentarii