logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Tort cu ciocolata alba
Rețetă Tort cu ciocolată albă.
Tort cu ciocolata alba
Valori Nutritionale
Tort cu ciocolata alba

Nr. portii reteta: 8 (total: 1608 g)


Valori pentru 1 portie (201 g):


Calorii 874

Calorii din Grasimi 422


  • % DZR
  • Grasimi 47.9 g
    74%
  •     Grasimi Saturate 28.5 g
    143%
  •     Grasimi Trans 0.4 g
  • Colesterol 157 mg
    52%
  • Sodiu 212.7 mg
    9%
  • Carbohidrati 103.1 g
    34%
  •     Fibre 3.2 g
    13%
  •     Zaharuri 79.2 g
  • Proteine 13.5 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 45 min
portii:
reclama
preparare
1. Blatul: Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și se bat în continuare. Se pun gălbenușurile pe rând și esența de rom. Se amestecă ușor și se presară făina, cacaua cernută și praful de copt. Se încorporează și se toarnă în forma de tort unsă cu unt.
2. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj. După ce s-a răcit se taie în 5 foi. Se stropesc cu puțin lichior de fructe.
3. Crema: Se topesc pe baie de abur 500 g ciocolată. Se adaugă 50 g de unt moale și se amestecă energic. După ce s-au omogenizat se adaugă frișca și se încorporează în ciocolată.
4. Se montează tortul, întinzând cremă pe foi și punându-le una peste cealaltă. Restul de 300 g ciocolată se topește pe baie de abur și se freacă energic împreună cu 50 g unt moale. După ce s-a răcit puțin, se folosește la „îmbrăcarea” tortului.
5. Se ornează cu ciocolată rasă și fructe.
retete similare
Tort
tort
acum: 4 ani
0
Fructe in ciocolata
fructe in ciocolata
acum: 3 ani
0
reclama
Gogosi cu ciocolata
gogosi cu ciocolata
acum: 2 ani
0
comentarii