logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Triunghiuri de mamaliga cu sos de rosii si sofran
Triunghiuri de mămăligă cu sos de roșii și șofran.
Triunghiuri de mamaliga cu sos de rosii si sofran
Valori Nutritionale
Triunghiuri de mamaliga cu sos de rosii si sofran

Nr. portii reteta: 6 (total: 3210 g)


Valori pentru 1 portie (535 g):


Calorii 554

Calorii din Grasimi 94


  • % DZR
  • Grasimi 12.3 g
    19%
  •     Grasimi Saturate 2.4 g
    12%
  •     Grasimi Trans 0.1 g
  • Colesterol 6.5 mg
    2%
  • Sodiu 1058 mg
    46%
  • Carbohidrati 95.8 g
    32%
  •     Fibre 5.4 g
    22%
  •     Zaharuri 7 g
  • Proteine 13 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 1 h 50 min
portii:
autor:
* Optional
preparare
1. Ca sa faceti mamaliga, ungeti cu unt o tigaie patrata cu latura de 23 cm si puneti-o deoparte. Intr-o cratita mare, aduceti apa la fierbere. Adaugati o lingurita de sare si turnati incet malaiul. Gatiti la foc mediu, amestecand pana cand mamaliga incepe sa se prinda de partile laterale ale vasului, 20-30 de minute. Adaugati parmezanul, rozmarinul, sare si piper, dupa gust. Puneti mamaliga in vasul pregatit si netezati-i suprafata. Acoperiti si introduceti vasul la frigider ca sa se raceasca complet.
2. In timp ce mamaliga se raceste, dar inainte de a praji triunghiurile, intr-o tigaie mare, la foc mediu, incalziti uleiul de masline. Adaugati ceapa si sotati amestecand timp de 10 minute. Puneti si vinul, otetul, fulgii de ardei iute rosu, pasta de tomate, oregano, rosiile, sare si piper, dupa gust. Reduceti focul la mic si lasati ingredientele sa clocoteasca neacoperit pana cand sosul incepe sa se ingroase, cam 20 de minute. Adaugati sofranul si fierbeti inca 5 minute.
3. Luati sosul de pe foc si lasati-l sa se raceasca. Folosind un blender sau un robot de bucatarie la care ati montat lama metalica, transformati sosul intr-un piure bine omogenizat. Transferati-l intr-o cratita si tineti-l cald in timp ce prajiti mamaliga.
4. Turnati uleiul de rapita intr-o tigaie adanca si mare pana la o adancime de 12 mm si incalziti-l pana cand ajunge la 200°C, masurand cu un termometru special pt temperaturi inalte.
5. Taiati mamaliga in 9 patrate cu latura de 7.5 cm. Taiati fiecare patrat in 2 triunghiuri; se iau triunghiurile din vasul in care a stat mamaliga. Puneti faina intr-un vas putin adanc si, lucrand cu cateva triunghiuri in acelasi timp, treceti-le prin faina, astfel incat sa fie usor pudrate. Puneti triunghiurile in uleiul incins, mai multe deodata, si prajiti-le intorcandu-le o data pana cand devin aurii-maronii, cam 4-6 minute. Folosind o spumiera, transferati-le pe niste prosoape de hartie ca sa se scurga repede.
6. Pt servire, aranjati triunghiurile pe un platou sau pe niste farfurii individuale. Puneti cu lingura sosul de rosii peste mamaliga si presarati branza. Decorati cu fire de rozmarin, daca doriti, si serviti.
retete similare
Mamaliga cu sos pesto
mamaliga cu sos pesto
acum: 3 ani
0
Sos de rosii
sos de rosii
acum: 3 ani
0
reclama
Rizoto cu şofran
rizoto cu şofran
acum: 3 ani
0
comentarii