logare
Autentificarea si inregistrarea sunt cat se poate de simple. Da click pe oricare din butoanele de mai jos si vei fi logat sau inregistrat automat si pe reteteSmart.ro.
Daca doresti sa folosesti logarea standard, da click aici.
Logare cu Facebook
Logare cu Google
Tutmanik - placinta bulgareasca cu feta
Tutmanik (sau mesenitza) este un preparat foarte popular in Bulgaria, un fel de placinta sau paine umpluta cu branza. Fiecare regiune, fiecare sat si chiar fiecare familie are retete diferite. Ingredientele standard pentru acest preparat savuros sunt faina, drojdie, ulei sau unt, oua si branza feta. Forma finala si reteta exacta variaza, insa ideea .. mai mult >
Tutmanik - placinta bulgareasca cu feta
Valori Nutritionale
Tutmanik - placinta bulgareasca cu feta

Nr. portii reteta: 4 (total: 1140 g)


Valori pentru 1 portie (285 g):


Calorii 1045

Calorii din Grasimi 503


  • % DZR
  • Grasimi 57.3 g
    88%
  •     Grasimi Saturate 36.5 g
    183%
  •     Grasimi Trans 1.3 g
  • Colesterol 262 mg
    87%
  • Sodiu 2016.8 mg
    88%
  • Carbohidrati 101.5 g
    34%
  •     Fibre 3.8 g
    15%
  •     Zaharuri 5.6 g
  • Proteine 30.2 g
Sursa: USDA SR28
ingrediente
timp estimativ: 2 h
portii:
reclama
preparare
1. Intr-o adancitura facuta în faina, pune drojdia, zaharul si 3-4 linguri de apa calduta si amestec-o cu un pic de faina. Lasa acoperit 15 min. Adauga oul, untul, sarea si 200 ml de apa calduta; framanta pana obtii un aluat neted, care nu se lipeste. Adauga faina daca este nevoie. Acopera si lasa-l sa creasca aprox. 45 de minute.
2. Framanta bine aluatul pe o suprafata presarata cu faina si imparte-l in 4 bucati. Intinde fiecare bucata in foi circulare de aproximativ 3 mm grosime.
3. Pentru umplutura, sfarama branza cu o furculita si amestec-o cu aproximativ 75 g din untul topit. Intinde umplutura pe fiecare foaie.
4. Ruleaza fiecare foaie si taie-le oblic in bucati cat mai egale. Pune aceste bucati una langa alta intr-o tava de copt unsa cu unt.
5. Acoper-o si lasa aluatul sa creasca aproximativ 30 de minute. Bate galbenusul cu restul de unt si unge aluatul pe deasupra cu o pensula.
6. Incalzeste cuptorul la 180°C (170°C intr-un cuptor cu ventilatie). Coace tutmanik-ul 40 de minute, pana devine auriu la suprafata.
retete similare
Placinta traditionala englezeasca
placinta traditionala englezeasca
acum: 4 ani
0
Aluat de placinta
aluat de placinta
acum: 3 ani
0
reclama
Plăcintă cu mere
plăcintă cu mere
acum: 6 luni
0
comentarii